Hondenspeurtocht

Bindt iets wat je hond lekker vindt aan een touwtje of doe het in een pantykous.
nb201502_nadia001Sleep het touwtje of de kous achter je aan over de grond naar de plaats waar je het eerste snoepje gaat verstoppen (hij moet er makkelijk bij kunnen). Sleep het daarna verder naar een volgende verstopplaats en laat hier ook weer wat lekkers achter. Ga zo verder totdat je het hele parcours hebt uitgezet, zorg ervoor dat de geurlijnen elkaar niet kruisen.
Haal nu je hond erbij en laat hem aan het gebruikte snoepje ruiken, wijs hem dan op het geurspoor. Help hem met aanwijzingen en moedig hem aan.

Grabbelton voor de kat

Neem een schoendoos en maak hier een paar flinke gaten in. Trek de aandacht van je kat met een speeltje. Laat nu het speeltje in de doos vallen en doe het deksel dicht. Als je kat het niet meteen begrijpt, help je hem door je vingers in de gaten te steken en met het speeltje te bewegen.nb201502_nadia002
Je kat zal met zijn pootjes gaan vissen naar zijn speeltje.
Telkens als hij het speeltje te pakken heeft stop je het weer terug en begin je opnieuw.

Knaagdierenfitness

nb201502_nadia003Span een touwtje op een hoogte zodat je konijn of knaagdier rechtop moet gaan staan om erbij te kunnen. Knoop een aantal dingen die je dier lekker vind aan het touwtje. Nu is het een uitdaging voor je dier om het lekkers te pakken te krijgen.

Schommeltunnel voor vogels

nb201502_nadia004Haal een touwtje of metalen kettinkje door een wc-rol of buis. Knoop het koordje vast aan de bovenkant van de kooi en je vogel heeft een mooie schommeltunnel en verstopplek.

Auteur
Nadia