[custom_frame_left shadow=”on”]antiparasietenhalsband[/custom_frame_left] Wij willen u ervoor waarschuwen dat antiparasietenhalsbanden met permethrine niet geschikt zijn voor poezen. De halsbanden kunnen wel voor volwassen honden gebruikt worden.

Warenhuisketen Aldi lanceert woensdag een actie waarbij antiparasiethalsbanden ter bestrijding van vlooien en teken bij huisdieren verkocht zullen worden. In de omschrijving op de folder staat dat het bandje geschikt is voor volwassen honden of katten. Onder studenten diergeneeskunde en op sociale media woedt woensdag een discussie over de gevolgen van permethrine voor poezen.

‘Vorig jaar kreeg de dienst pathologie verschillende dieren binnen die acuut gestorven waren na contact met de stof permethrine’, klinkt het. ‘Dat komt omdat poezen de stof niet goed afbreken.’

Permethrine kan bij poezen onder meer spiertrillingen, coördinatieproblemen, opwindingsverschijnselen en epileptiforme aanvallen veroorzaken.

Update 24/04/2013 om 04u45: Aldi heeft de bewuste halsbanden reeds van de website weggehaald; het zou dus ook mogelijk zijn dat je de halsbanden niet meer in de winkels zult aantreffen.