nb201604_nad001

Eikels

Veel honden spelen met eikels of eten ze zelfs op. Dit is sterk af te raden, aangezien in eikels een giftige stof zit, genaamd looizuur. Looizuur veroorzaakt hevige buikkrampen, vaak in combinatie met braken en diarree. Ook kunnen eikels, dennenappels en kastanjes voor verstopping zorgen als deze in z’n geheel worden doorgeslikt. Zo’n verstopping kan vaak alleen worden verholpen met een operatie.

Giftige paddenstoelen

Sommige paddenstoelen zijn giftig! Laat je hond daarom nooit paddenstoelen eten. Neem direct contact op met een dierenarts als je vermoedt dat uw hond een giftige paddenstoel heeft gegeten. Neem een foto of de paddenstoel zelf mee naar de dierenarts.

Stokken

Veel honden vinden het leuk om met takken te spelen of te lopen. In de herfst waaien er takken van de bomen af, die gemakkelijk splinteren. Laat je hond dus liever niet met stokken lopen want ze kunnen voor problemen kunnen zorgen in de mond, maag en darmen.

Vlooien

Vlooien zijn ook een groot probleem in de herfst. Vlooien overwinteren bij mensen in huis. Vlooien die op het dier zitten, leggen veel eitjes. Als deze eitjes uitkomen, zoeken de larven een warme, beschutte plaats in huis. Dit kan het tapijt zijn of tussen kieren van plinten of laminaat. Dit maakt het moeilijk alle vlooien te bestrijden. Blijf dus alert en behandel je dier ALTIJD met een preventief vlooienmiddel.

nb201604_nad002

Larven van de oogstmijt of herfstmijt

Als je hond veel jeuk heeft na het uitlaten in de herfst, kijk hem dan goed na op larven van de oogstmijt. Dit zijn oranje mijtlarven die 0,5 mm groot zijn en met het blote oog te zien. De mijtlarven hechten zich, leggen eieren en worden volwassen op de hond. Dit levert ontzettende jeuk op, de hond gaat schuren, krabben en bijten. Ze zijn gemakkelijk te behandelen met een goed vlooienmiddel. Je dierenarts kan iets geven tegen de jeuk en de wonden van het krabben behandelen.

Het is weer eerder donker ’s avonds

Zorg dat uw hond goed zichtbaar is in het donker voor het verkeer. Dit voorkomt ongelukken. Om je dier goed zichtbaar te maken zijn er verschillende producten te krijgen.

Giftige bloembollen

Sommige honden eten alles wat ze kunnen vinden. In de herfst worden bloembollen gepoot. Honden kunnen deze makkelijk opgraven en opeten. Laat je hond dit niet doen, sommige zijn erg giftig en je hond kan er aan dood gaan!

nb201604_nad003

Auteur
Nadia