• … een hondenneus zo nat is omdat hondenneuzen een dun laagje slijm uitscheiden dat hen helpt om geuren te absorberen? Ze likken dan over hun neus om de geur te proeven.
  • … honden er vaak niet van houden om geknuffeld te worden? Honden interpreteren het omhelzen als een teken van dominantie. Uit het onderzoek is gebleken dat 81,6 procent van de honden tekenen van stress of angst vertoonde. Slechts 7,6 procent wil graag geknuffeld worden en geniet er ook daadwerkelijk van. Ongeveer 10,8 procent kan het niet zoveel schelen of ze geknuffeld worden of niet. Ze laten het waarschijnlijk toe, om zo hun baasje een plezier te doen.
  • … katten, honden en ook egels lactose intolerant zijn? Zoals de meeste zoogdieren, verliezen zij het vermogen om melk te verteren naarmate ze ouder worden. Melk geven aan een kat kan leiden tot maagproblemen en diarree.
  • … vroeger bij het kattenras Maine Coon 40% van de katten een of twee extra tenen had? Dit noemen ze polydactyl of een Poly Maine Coon. Tegenwoordig zie je dit in Europa nog zelden voorkomen omdat we in de middeleeuwen hier bang voor hadden, het week namelijk af van het normale. Een voorbeeld van een Poly Maine Coon is Snowball, haar foto vind je terug bij de rubriek ‘in de kijker‘.