[message type=”custom” width=”100%” start_color=”#FFFCB5″ end_color=”#F4CBCB” border=”#BBBBBB” color=”#333333″]

Wegens het grote succes in februari 2012 doet DAP ARGUS mee aan de tweede editie van de “Maand van de preventie”.

Waarom doen we mee?
Omdat we als dierenarts weten hoe belangrijk preventie is voor de gezondheid van huisdieren. De meeste aandoeningen kunnen beter behandeld worden wanneer er tijdig een diagnose gesteld wordt, met als resultaat een hogere levenskwaliteit en een langer leven van het huisdier. Veel aandoeningen kunnen met de juiste maatregelen voorkomen worden of het ontwikkelingsrisico kan geminimaliseerd worden (bijv. vaccinaties, ontworming, enz.).

Inschrijven kan heel de maand februari via het inschrijvingsformulier op www.maandvandepreventie.be

De actie zelf loopt van 1 tem 28 februari 2013.

[custom_frame_center shadow=”on”]maand-van-preventie[/custom_frame_center] [clear]

De actie wordt georganiseerd door SAVAB-Flanders en Hill’s. Zij willen u verzekeren dat elke dierenarts die deelneemt aan de campagne ‘Maand van de Preventie’ zich vrijwillig en belangeloos wil inzetten voor deze preventiecampagne en danken hen van harte voor hun toewijding en hun actieve deelname !

Nadat u zich hebt ingeschreven voor deelname aan de campagne, dient u een afspraak te maken bij een deelnemende dierenarts voor uw hond of uw kat. U dient te vermelden dat de afspraak voor de gezondheidscheck plaatsvindt in het kader van de campagne ‘Maand van de Preventie’ om de algemene gezondheidstoestand van uw dier te controleren. De bedoeling is om eventuele aandoeningen of ziekten op te sporen om ze op tijd te kunnen behandelen en u te adviseren over de gezondheid van uw huisdier.
Tijdens de gratis preventieve gezondheidscheck van uw dier, zal uw dierenarts onder andere volgende elementen nagaan:

  • Onderzoek op overgewicht of zwaarlijvigheid: een toestand die verschillende ziekten kan veroorzaken en de gezondheid van uw huisdier ernstig kan schaden als niet op tijd maatregelen worden genomen door een aangepaste voeding, een regelmatige controle van het gewicht en de beweging.
  • Onderzoek van de huid en de vacht om bijvoorbeeld de abnormale vorming van knobbeltjes te ontdekken die een alarmsignaal van tumoren of andere aandoeningen kunnen zijn.
  • Hygiëne en gezondheid van de tanden en het tandvlees.
  • Toestand van de ogen en de oren

De preventieve gezondheidscheck is een algemeen opsporingsonderzoek.
Dit betekent dat:

  • Een eventuele vaccinatie niet onder de gratis gezondheidscheck valt
  • Geen onderzoek met andere speciale instrumenten zal worden verricht. (radiografie, ECG, echografie, bloedafname, verdoving, enz.)
  • Een eventueel vervolgonderzoek of een behandeling (na vaststelling van een mogelijke gezondheidsaandoening) niet onder de gratis gezondheidscheck valt.

Het kan voorkomen dat de dierenarts een aanbeveling doet waarvoor (wanneer u deze aanbeveling wenst op te volgen) een vervolgafspraak nodig is om bijvoorbeeld een behandeling of nader onderzoek uit te voeren.

Ter herinnering : maximaal twee ingeschreven dieren per eigenaar. Vergeet niet het gezondheidsformulier voor uw hond/kat mee te nemen en deze te tonen voorafgaand aan de gezondheidscheck bij uw deelnemende dierenarts. Uw dierenarts zal dit formulier voor u invullen
Voor ieder volledig ingevuld en teruggestuurd gezondheidsformulier zal door Hill’s 1€ gedoneerd worden aan het Belgisch Centrum voor Geleidehonden vzw om de opleiding en training tot blindengeleidehond te ondersteunen
(www.geleidehond.be).[/message]