Het assistentenconsult is een moment waar je een afspraak maakt met één van de assistentes. Je kan er terecht voor het knippen van nagels, scheren van klitten, voedingsadviezen, titeren bij de hond, onderzoeksvrije consult, gewichtscontrole, tanden poetsen…

Een woordje uitleg hierover:

  • Nagels knippen en klitten scheren: Te lange/scherpe nagels en klitten in de vacht kunnen bijgewerkt worden door een assistente.
  • Voedingsadviezen: Een goede voeding vormt de basis voor een goede gezondheid, huid en vacht, groei, gebit, gewicht… Het is daarom aan te raden om na te gaan of uw dier een geschikte voeding krijgt. Kunnen tafelrestjes kwaad? Hoeveel brokken heeft mijn dier juist nodig? En extra’s? Het zijn vragen die we regelmatig gesteld krijgen en waarmee wij u proberen verder te helpen. Aan de hand van uw vragen en het voedingsaanbod in ons assortiment, maken we samen met u de best mogelijke keuze. Bovendien biedt Virbac steeds een spaarkaart aan, terwijl Hill’s kortingscoupons voorziet bij het opstellen van een advies.
  • Titeren: Bij titeren wordt er aan de hand van een bloedstaal nagegaan hoeveel beschermende antistoffen de hond heeft na vaccinatie. Indien dit aantal hoog genoeg is, is het niet nodig om dat jaar te vaccineren tegen bepaalde ziekten. Het is mogelijk om te titeren voor hondenziekte (Canine Distempervirus), besmettelijke hepatitis (Canine Adenovirus-2) en parvovirose (Parvovirus), ofwel de zogenaamde DHP-combinatie. Het is echter niet mogelijk om te titeren voor kennelhoest en rattenziekte, vaccinaties hiertegen blijven aangeraden. Tijdens het assistentenconsult zal een bloedstaal afgenomen worden bij uw hond. De titerbepaling zal in afwezigheid van de klant/patiënt gebeuren omdat dit volgens een nauwkeurig tijdsschema verloopt. U zal na de test op de hoogte gebracht worden of het al dan niet nodig is om de DHP-enting te zetten.
  • Onderzoeksvrije consult: Voelt uw dier zich ongemakkelijk tijdens het bezoek aan de praktijk? Tijdens het onderzoeksvrije consult kan hij kennismaken met de praktijk zonder dat hij onderzocht wordt. Het dier krijgt even de tijd om rond te lopen en de praktijk en bijhorende geuren en geluiden te verkennen zodat de volgende bezoeken aangenamer kunnen verlopen.
  • Gewichtscontrole: Wanneer uw dier afwijkt van zijn ideale gewicht, zal eerst een doel opgesteld worden. In de daaropvolgende weken zal het gewicht van uw dier gecontroleerd worden aan de hand van herhaalde bezoeken en metingen.
  • Tanden poetsen: Een goede mondhygiëne is de basis voor een gezond gebit. Hoewel er allerlei hulpmiddelen bestaan, blijft tanden poetsen de beste manier om de tanden schoon te houden. We leren dit samen stap per stap aan.
[infobox color=”#59d600″ textcolor=”#ffffff” icon=”calendar”]Een afspraak voor het assistentenconsult kan telefonisch of via mail gemaakt worden.[/infobox]