Dieren kunnen niet zeggen hoe ze zich voelen – meestal vertelt hun uiterlijk of hun manier van doen u dat er iets mis is.

Bloedonderzoek gaat nog een stap verder en kan ons de eerste aanwijzingen geven over een ziekteproces, vaak al voordat uw dier ziek lijkt te zijn. Door te testen krijgen we een onmiddellijk inzicht in aandoeningen die we anders misschien niet zouden vinden. Het vroegtijdig behandelen geeft u de kans om een betere zorg aan uw dier te geven en kan bovendien schelen in de behandelkosten.

DAP Argus heeft haar eigen bloedanalyse-apparatuur in huis.
Bloedonderzoek duurt maar een paar minuten.

Snelle resultaten maken een onmiddellijke behandeling mogelijk, kunnen levens redden en uiteindelijk geld besparen. En bij een bloedonderzoek in de praktijk bent u meer betrokken bij de zorg van uw dier aangezien u de resultaten direct met de dierenarts kan bespreken. Als de resultaten abnormaal zijn kunnen er direct meer testen uitgevoerd worden wat minder heen-en-weer rijden voor u betekent. Als de resultaten normaal zijn, kan de dierenarts hierdoor meteen bepaalde ziekten uitsluiten waardoor u zich minder zorgen hoeft te maken. Soms zijn er geavanceerde of vervolgtesten nodig. Deze worden meestal door een extern laboratorium uitgevoerd.